Важна промяна в RSS новини - no nofollow - RSS новини
Вие сте тук:

Важна промяна в RSS новини - no nofollow

Е-мейл Печат ПДФ

Важна промяна в RSS новини от 28 Юни - на изходящите връзки от новините влизащи през агрегатора вече НЯМА nofollow атрибут на линка. Това е резултата от разговора ми с Oggin , който ме убеди, че имало много блогъри и други недоволни от това. Ако има още недоволни, които не желаят новините им да присъстват тук, им препоръчвам вместо да недоволстват, просто да ми пишат от тук , където също си пише:

Ако не желаете вашите новини да присъстват на сайта ни, ни пишете и ще бъдете изключени веднага след проверка на достоверността на емайл адреса ви!

Отговор на коментара на Огнян Младенов: Oggin,

Да ти кажа, тоя сайт си беше замислен така от самото начало - без nofollow. Обаче минаха месеци, оказа се че всичко се индексира адски бавно, класирането не е толкова добро при търсене и... изкуших се, признавам си. Забелязах и че сайта се ползва на 80% от хора, на които им е все тая, хем не им пука, хем си нямат на идея за нищо от тези неща, просто не знаят какво е това.

Освен това ми беше и интересно да експериментирам докъде мога да кача резултата със съдържание, което не съм написал аз, като обаче преработя таговете според простичките правилца на контент-а: Title, Description, Keywords.

Да, добре сте прочели, за десетина минути пренаписах скрипта на агрегатора преди около месец-два, задавайки му да вмъква Description в статиите. По принцип такова поле в RSS емисиите има, но се ползва за текста на самата новина, не за мета.

По този начин агрегатора вмъкваше правилния текст като описание на новината и е абсолютно нормално тази новина да получи по-високо класиране от оригиналната в гугъл, ако немарливия уеб мастер или потребител, който изобщо не знае какво е това, не е въвел правилните тагове.

Сигурен съм, че за момента в България друг такъв сайт с такива възможности няма, затова и пропищя толкова народ.  ;D

SEO оптимизацията за огромен сайт няма много общо с оптимизацията на личен блог или малък сайт, нямаш толкова време да отделиш на всяка страница, да проучваш, да следиш статистиките... как се следи постоянно и в подробности статистиката на сайт, който стигна по едно време до 1400-1500 уникални посетители на ден от Google? Трябва да се мисли глобално, да се пишат скриптове, които да вкарват промените в същия миг за целия сайт. По този начин стана възможно посетителите на сайта да скочат от 300  на 1500 на ден за десет дни. Дори някои собственици на IT сайтове ме заподозряха в манипулиране на TYXO-то :) - как да не умреш от смях.

На евентуалните имитатори обаче ще кажа друго: Уникалните идеи в интернет винаги успяват, ако нямате собствени, примирете се, ще си останете имитатори цял живот. Заглавието ми можете да изкопирате, но за другото ще ви трябва нещо много повече. За какво говоря ще разберете следващия път когато ми останат два-три свободни дни.

Последна промяна ( Понеделник, 30 Юни 2008 04:19 ) 
 
Сайт за SEO услуги: SEO услуги от SEO BG

Translation

Новините днес: RSS емисии