Видове обучения, обучение чрез проучване - RSS новини
Вие сте тук:

Видове обучения, обучение чрез проучване

Обучението чрез проучване  

Обучение чрез проучване - самият процес означава изследване в процес на обучение в чиято среда желаещите да се обучат са въвлечени в деностти които ги инициират да провеждат проучват ,задават въпроси,да разрешават проблеми и по този начин да стигат до определени изводи за заобикалящият ги свят.

В процесът на обучението, се включва изследване на реалния и предметния свят,изследването и правенето на открития, по пьтя на на тьрсене на нови схващания,рьководеики се от любопитството на обучаемия. И желанието му да реши проблема. Самият процес стартира когато се забележи нещо интригуващо – нещо нелогично което предизвиква въпроси и които нямат връзка с предишния опит на обучаемия.

Друга стъпка е самото действие - правене на предположения тестване на хипотези и концепции. Това вьздействува ученика да намери своя собствен пьт, но по скоро той е хаотичен и се лута на сам на там, вьрви по цикличен път или следва редица сьбития. Изследователят събира и записва информацията използва различни източници като книги, филми или вижданията на други хора прави интерпретация на данните и наблюденията.

По този начин обучаемите могат да конструират нови смислени рамки на света. При обучението преподавателят насочва учениците в процеса на самоткриване и създаване на негова собствена преценка за света.   

Статията е написана за сайт Обучение.



Следваща Дистанционно обучение
Последна промяна ( Петък, 04 Декември 2009 17:19 ) 
 
Сайт за SEO услуги: SEO услуги от SEO BG

Translation

Новините днес: RSS емисии