Дистанционно обучение - RSS новини
Вие сте тук:

Дистанционно обучение

Дистанционното обучение

Това е част от образованието фокусирана на дизайна на технологични индустриални системи които имат за цел–обучение на учениците които не физически на определено място.

Вместо да присъстват на лекции учители и ученици подържат връзка и комуникират в удобно за тях време чрез хартиени и електронни носители,сьщо така чрез технология, която им позволява да общуват в реално време. курса, които по някаква причина изискват очно присъствие (за полагането на изпити) се смятат за хибридни. дистанционното обучение е това, при което учениците се намират на различно от това на преподавателя място и осъществяват контакт помежду си чрез компютър или други комуникационни средства.

Дистанционното обучение е организиране на учебния процес, при която ученикът и преподавателя са разделени по местоположение, но не непременно и по време, като създадената дистанция се компенсира с технологични средства: аудио, видео врьзка, компютърни и комуникационни технологии и средства. При гози род обучение се изисква ученикът да бьде изпитван,оценяван и подготвян за изпити.За тази цел е необходимо да има двупосочна комуникация индивидуална или групова като в в случаите не е необходимо присъствието на преподавателя-физически ,материалът трябва физически да е структуриран и форматиран за учене от дистанция.

Видове технологии разделени са в две групи :'1 - синхронни и 2 - асинхронни. Едните са в режим на онлаин, доставка при всички участници по едно време изисква се график организация.Вторите технологии са в режим на онлаин, доставка,  участниците използват курсовите материали по техен избор и график. учащите не са задьлжени да са заедно.

Синхронни технологии: Телефон Видеоконференции Уеб-конферентна връзка.

Асинхронни технологии: Аудиокасети Електронна поща Форуми Печатни материали Гласова поща / факс Видео.

Някои системи на управление могат да използват и двата модела за обучение, с цел по добро управление на средата на обучение. Видове курсове за дистанционно обучение Кореспонденция, по пощата Интернет провеждани - synchronously или asynchronously. Излъчвани - чрез радио или телевизор CD-ROM, студентът да взаимодейства с компютърното съдържание, съхранявано на CD-ROM PocketPC / GSM за обучение, където има достъп до съдържанието на курса, съхранявано на мобилното устройство или чрез безжичен сървър.

Оценяване след обчение

Дистанционното оценяване проблем за оценителя. Доставката на материали е видна и те могат да се прочетьт от студентите по всяко време. Проблемьт е в тестовете и изпитите поради липсата на учителски и родителски контрол. Онлайн курсовете имат сериозни трудности предвид липсата на контрол от учителя за евентуални измами вьрху тестове и викторини.

В клас учителят може да наблюдава и контролира визуално да поддържа ниво на почтеност в съответствие с репутацията на институцията. С дистанционното обучение на студентите могат да бъдат напълно освободени от контрол. Някои училища изискват от студентите да вземат изпити в контролирана среда.Заданията стават все по задьлбочени ,така че да тестват за знания като следва студентите да докажат че са си сваршили работата. Викторините са популярна форма и много курсове разчитат студентьт да не мами.

Дори ако студентът проверява отговори на въпроси в учебник или онлайн, може да бъде ограничено времето или точките от теста може да са толкова малко в сравнения с общите за курса, че трудът да не си заслужава. Големите, важни изпити се контролират по трудно.

Статията е написана за сайт Обучението.



Предишна Видове обучения, обучение чрез проучване   Следваща Интегрирано обучение, Интегрирано обучаване
Последна промяна ( Вторник, 01 Декември 2009 12:52 ) 
 
Сайт за SEO услуги: SEO услуги от SEO BG

Translation

Новините днес: RSS емисии