Драгомир Заков Българи от малцинството ни в Украйна са загинали на фронта - RSS новини


Драгомир Заков Българи от малцинството ни в Украйна са загинали на фронта

(0 гласа, оценка 0 от 5)


Драгомир Заков: Българи от малцинството ни в Украйна са загинали на фронта. Драгомир Заков: Българи от малцинството ни в Украйна са загинали на фронта Драгомир Заков: Българи от малцинството ни в Украйна са загинали на фронта

"Това е истината и всяко друго говорене е манипулация", заяви военният министър

15:01 | 4 май 2022 | Редактор : Радостина Димитрова 50 1472 Снимка: Anastasia Vlasova/Getty Images

Българи от малцинството ни в Украйна са загинали в битките срещу руската армия. Това обяви през Facebook профила си министърът на отбраната Драгомир Заков.

Русия - Украйна

"Българи от малцинството ни в Украйна, като украински граждани, се бият на фронта в редиците на украинската армия срещу агресора. Има и загинали за свободата на Украйна", написа Заков.

"Това е истината и всяко друго говорене е манипулация!", добави военният министър. 

От поста му обаче не става ясно какъв е броят на загиналите българи, нито тяхната възраст. 

Преди няколко седмици братът на бившата шефка на Агенцията за българите в чужбина Райна Манджукова - бесарабският българин Дмитрий Бурлов беше обявен за мъртъв, след като свалиха самолета му над Мариупол. Малко по-късно стана ясно, че Бурлов не е убит, а е бил пленен от войници на руската армия. 

Малко преди Великден бесарабският българин беше освободен, като го замениха за руски пленници. Той беше приет в болница в стабилно състояние.

Цялата новина: https://dnes.dir.bg/politika/dragomir-zakov-balgari-ot-maltsinstvoto-ni-v-ukrayna-sa-zaginali-na-frontaПредишна По сигнал на Корнелия Нинова започва финансова инспекция на Експо 2020 Дубай   Следваща ТЕЦ Марица 3 изпълни изискванията на РИОСВ-Хасково но централата още е спряна - готвят се протести
 
 
Сайт за SEO услуги: SEO услуги от SEO BG

Translation

Новините днес: RSS емисии