ЕП ще разследва „много сериозно” обстоятелствата около ареста на Бойко Борисов - RSS новини


ЕП ще разследва „много сериозно” обстоятелствата около ареста на Бойко Борисов

(0 гласа, оценка 0 от 5)


ЕП ще разследва „много сериозно” обстоятелствата около ареста на Бойко Борисов. ЕП ще разследва „много сериозно” обстоятелствата около ареста на Бойко Борисов ЕП ще разследва „много сериозно” обстоятелствата около ареста на Бойко Борисов

Искането е получено в мониторинговата група преди няколко дни от конференцията на председателите на Европейския парламент

18:37 | 4 май 2022 | Редактор : Аделина Томова 38 3967 Снимка: Bulphoto

Мониторинговата група към Европейския парламент ще проучва обстоятелствата около ареста на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи нейната председателка София ин'т Велд.

Акцията срещу Борисов

Искането е получено преди няколко дни от конференцията на председателите на Европейския парламент.

Пред "Хоризонт" членът на групата Владимир Билчик, който е от Европейската народна партия, поясни: "Ние искахме да проведем дебат по въпроса в пленарна зала, но това не се случи. Ще разгледаме обаче въпроса в мониторинговата група. Ние обсъждаме всякакви въпроси по върховенството на закона, свързани със ситуацията в няколко страни, в т.ч. и в България. Трябва да кажа, че мисията ни там беше много добра. Така че ще разгледаме този въпрос много сериозно".

Самата Европейска народна партия се отказа от провеждането на дебат по въпроса след възражение от останалите парламентарни групи.

Бившият премиер бе арестуван през март след акция на МВР в дома му и освободен още на следващия ден, след като се разбра, че българската прокуратура не е била уведомена за акцията.

Мониторинговата група бе в изострени отношения с Борисов, докато той бе премиер. Тя започна да наблюдава България през лятото на 2020 г. Борисов и главният прокурор Иван Гешев отказаха да участват в две изслушвания и бяха представени от заместници.

Цялата новина: https://dnes.dir.bg/politika/ep-shte-razsledva-mnogo-seriozno-obstoyatelstvata-okolo-aresta-na-boyko-borisovПредишна Сблъсъци между протестиращи „за” и „против” Украйна в центъра на София има ранен видео   Следваща Разузнаването пред НС Частни компании в ЕС ще плащат руски газ в рубли
 
 
Сайт за SEO услуги: SEO услуги от SEO BG

Translation

Новините днес: RSS емисии