Започва проверка в спешното в Бургас за отказан преглед на 3-годишно дете - RSS новини


Започва проверка в спешното в Бургас за отказан преглед на 3-годишно дете

(0 гласа, оценка 0 от 5)


Започва проверка в спешното в Бургас за отказан преглед на 3-годишно дете. Започва проверка в спешното в Бургас за отказан преглед на 3-годишно дете Започва проверка в спешното в Бургас за отказан преглед на 3-годишно дете

Докато чака резултата, бащата създава публична група "Детска Бърза помощ"

17:51 | 4 май 2022 | Редактор : Йоана Кръстева 3 1547 Снимка: Bulphoto

Започва вътрешна проверка в Бургаската спешна помощ за отказан преглед на 3-годишно дете. Момченцето получава алергичен пристъп през нощта и спира да диша, но линейката идва със закъснение и без педиатър. Запис от видеокамера на общината показва как бащата чака на улицата пристигането на спешния екип, съобщи bTV.

Виж още Баща иска проверка на Спешна помощ в Бургас заради отказан преглед на детето му

"Детето ми просто спря да диша... направихме първо всичко, което ние можахме да се сетим да направим, дадохме противоалергично. И веднага се обадих на телефон 112. На всеки 5 минути четири пъти звънях и всеки път ми казват: "Помощ идва, стойте!", разказва бащата Йордан Терзиев. Линейката пристига 18 минути по-късно. Преглед не е извършен, твърди бащата.

"Свалиха си прозореца и казаха: "Ние можем само да ви транспортираме до Спешното, няма кой да види детето ви!", споделя Терзиев.

"Екипите са 2 реанимационни и 3 долекарски и се преглежда на общо основание", обясни д-р Димитър Желязков - зам.-директор на ЦСМП - Бургас. Според шофьорите на линейки, системата на 112 е неефективна и води до забавяне. 

"При нас идва с едно закъснение от 10 до 15 минути. 112 вдига, примерно, някоя клетка в цяла България, не е в Бургас, след това нещо се прехвърля в Бургас и след това този адрес пристига в нашата централа", обясни Климентин Милчев - председател на КНСБ към ЦСМП - Бургас.

"Дайте конструктивни предложения как да има изобщо адекватна долекарска помощ за деца!", каза Терзиев.

Докато чака резултата от проверката, Йордан Терзиев създава публична група "Детска Бърза помощ", в която се обединяват родители от цялата страна.

Цялата новина: https://dnes.dir.bg/burgas/zapochva-proverka-v-speshnoto-v-burgas-za-otkazan-pregled-na-3-godishno-deteПредишна Първан Симеонов пред Dirbg Решението за Украйна е успех за Петков Василев Нинова и президента Радев   Следваща Председателят на КЕВР определи като подвиг действията на кабинета след спирането на газа
 
 
Сайт за SEO услуги: SEO услуги от SEO BG

Translation

Новините днес: RSS емисии