Здравното министерство хвана в нарушение русенската болница - RSS новини


Здравното министерство хвана в нарушение русенската болница

(0 гласа, оценка 0 от 5)


Здравното министерство хвана в нарушение русенската болница. Здравното министерство хвана в нарушение русенската болница Здравното министерство хвана в нарушение русенската болница

Ведомството сезира финансовата инспекция за неспазване на Закона за обществените поръчки

17:24 | 4 май 2022 | Редактор : Йоана Кръстева 2 708 Снимка: iStock by Getty Images

Министерството на здравеопазването (МЗ) сезира Агенцията за държавна финансова инспекция за неспазване на разпоредбите на Закона за обществените поръчки от страна на болница "Канев" - Русе. Това съобщиха от пресслужбата на МЗ.

Ведомството извърши проверка на болница "Канев" по сигнал за назначаването на "главен научен секретар" и началник на отдел "Учебна и научна дейност" в лечебното заведение. Докладът с констатациите от проверката е предоставен на Агенцията за държавна финансова инспекция заради установено нарушение на Закона за обществените поръчки, според който при доставки и услуги, с изключение на услугите по Приложение 2 - от 30 000 до 70 000 лв., възложителите прилагат реда за възлагане чрез събиране на оферти с обява или покана до определени лица.

Проверяващите са установили, че в утвърденото от изпълнителния директор на болницата разписание на длъжностите и началните заплати, като щатни бройки фигурират позициите "главен научен секретар" с начална заплата 1 000 лв. и "началник на учебната и научната дейност" с начална заплата 1 000 лв. На тези щатни длъжности обаче няма назначени служители на трудови договори, а са сключени граждански договори със срок на действие една година със значително по-високи възнаграждения от предвидените в щатното разписание.

Цялата новина: https://dnes.dir.bg/ruse/zdravnoto-ministerstvo-hvana-v-narushenie-rusenskata-bolnitsaПредишна Арестуваха мъжа от Люлин след като 4 дни стоя барикадиран в дома си   Следваща Шефът на ДАНС за газовата криза Може да ескалира социалното напрежение
 
 
Сайт за SEO услуги: SEO услуги от SEO BG

Translation

Новините днес: RSS емисии