Истинското лице на лотарията - RSS новини

Истинското лице на лотарията

"Тука има, тука нема"- истинското лице на лотарията

Всички си спомняме за масовото настъпление на мургави сънародници, които в края на 90-те бяха напълнили улиците и снабдени само с кашон, едно топче и три пластмасови чашки разиграваха хората по улицата с "тука има, тука нема". За щастие вече няма да ги видите, защото такива прояви се преследват от органите на реда. Днес много по-опасни са всички онези костюмирани водещи и добре изглеждащи мацки, които всяка вечер ни баламосват по телевизията как ще спечелим милиони, само ако си купим едно нищо и никакво билетче.

Да, добре, но за съжаление печалби няма! Помислете си колко от вашите познати и приятели са спечелили наистина значителни суми от лотарията. Николко! А всяка вечер се раздават милиони! Да им завиди човек на приходите и доброто сърце на тази лотария. Добре, че са те-да изхранват нацията, иначе не ми се мисли. И забележете- големите печалби се падат в малките населени места, където хората са много богати и могат да си купуват билетчета. А ние в София сме още по-богати и печалби не ни се полагат. Браво!

 Истинското лице на лотарията

За нещастие редовното закупуване на билети от националната лотария може да не е само безобидна глупост, а да доведе до много по-необратими и непредвидими последици като хазартни зависимости. Всеки си казва, че държи контрола над живота си в собствените ръце, но почти никога не забелязва кога го изпуска.Нищо не е безобидно, щом ни бърка в джоба! Наскоро станах свидетел на следната разтърсваща случка на опашка в супермаркет.

Младо семейство безкомпромисно отказа на малката си дъщеря пакет крекери с основанието, че това са глупости. Загледах продуктите, които бяха поставили на лентата, и там видях само пакет брашно, олио и евтин кашкавал. Стана ми крайно тъжно за семейството, но нещата се промениха, когато пред смаяния ми поглед си купиха 6 лотарийни билета и две кутии цигари, а сметката им скочи до 50лв.

Така щастливото семейство си тръгна с разплакано дете и без крекери, но пък с ....цели 6 билетчета от лотарията. Какъв късмет да бъдеш дете на такива родители! Не знам кого да обвинявам в такива случай. Вината ни като общество определено е споделена, но само от нас самите, от всеки един от нас зависи да спрем Великата глупост наречена Национална лотария. Всички знаем, че живеем в трудни времена, но определено има редица други неща, които да наречем национални и да се гордеем с тях, а не да преследваме онази лъженадежда, че можем да станем богати с едно глупаво билетче!

Следващият път се замислете защо си купувате билетчета? Психоаналитици алармират, че първите симптоми на хазартната зависимост е удоволствието, което ни доставя, когато си купуваме поредната доза хазарт. След това настъпват напрежението и чувството на тревожност, ако нещо ни попречи да направим ежедневния си лотариен ритуал. Илюзорно е чувството, че печелим благодарение на личните ни качества, а губим поради лош късмет. Ние сме просто поредните баламосани хорица, на чиито гръб печелят костюмирани водещи, натокани мацки и най-вече милите им шефчета.

Спрете да вярвате в измислени чудеса, които спохождат най-бедните. Лотарийните майки терези с къси поли и добре оформен бюст не съществуват. Събудете се преди да сте дали и последните си стотинки за глупости или още по-лошо сте станали хазартно зависими! И все пак за печалбите! Тука има, тука нема и ...опа.. МАЙ НАИСТИНА НЕМА ТАКИВА ПЕЧАЛБИ!!!! А балъците са тия които играят!



Предишна Пътна обстановка в страната от Агенция Пътна Инфраструктура   Следваща Виртуално пътуване из картата на БГ
 
 
Сайт за SEO услуги: SEO услуги от SEO BG

Translation

Новините днес: RSS емисии