КС образува дело за отмяна на решение на парламента за Агенция Пътна инфраструктура - RSS новини


КС образува дело за отмяна на решение на парламента за Агенция Пътна инфраструктура

(0 гласа, оценка 0 от 5)


КС образува дело за отмяна на решение на парламента за Агенция "Пътна инфраструктура". КС образува дело за отмяна на решение на парламента за Агенция "Пътна инфраструктура" КС образува дело за отмяна на решение на парламента за Агенция "Пътна инфраструктура"

Искането е на депутатите от ГЕРБ

20:40 | 4 май 2022 | Редактор : Калина Петрова 0 1043 Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Конституционният съд образува дело по искане на петдесет и девет народни представители от ГЕРБ-СДС за установяване на противоконституционност на разпоредбите на Решение на Народното събрание (НС) за предприемане на действия от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) за осъществяване на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа, прието на 20.04.2022 г. Докладчик по делото е съдия Атанас Семов.

Депутатите настояват пред съда решението на НС да бъде обявено изцяло като противоконституционно. То е свързано с това АПИ да заплати 50 процента от задълженията си по договори за поддържане на републикански пътища от бюджета си за 2022 г.. Според решението останалите 50 процента трябва да се извършват след решение на Народното събрание, въз основа на доклад, изготвен от междуведомствената работна група за установяване на изпълнените дейности и становище на парламентарната Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Според народните представители, въпросното решение на Народното събрание нарушава принципа на право на защита на гражданите, принципа на независимост на съда и принципа на подконтролност на актовете и действията на административните органи от страна на независимата съдебна власт.

Цялата новина: https://dnes.dir.bg/temida/ks-obrazuva-delo-za-otmyana-na-reshenie-na-parlamenta-za-agentsiya-patna-infrastrukturaПредишна Тимерманс Правителството взе много мъдри решения България няма да остане сама   Следваща Китайският ребус около Украйна Защо войната изисква балансиране
 
 
Сайт за SEO услуги: SEO услуги от SEO BG

Translation

Новините днес: RSS емисии