Назначиха нов зам-министър на здравеопазването - RSS новини


Назначиха нов зам-министър на здравеопазването

(0 гласа, оценка 0 от 5)


Назначиха нов зам.-министър на здравеопазването. Назначиха нов зам.-министър на здравеопазването Назначиха нов зам.-министър на здравеопазването

Досега е била съветник на министъра на здравеопазването

15:16 | 4 май 2022 | Редактор : Лилия Чалева 4 2233

Невена Цанкова е назначена за заместник-министър на здравеопазването със заповед на министър-председателя Кирил Петков, съобщиха от пресслужбата на МС.

Четворната коалиция

Цанкова има магистратури по макроикономика и финансов мениджмънт. Притежава дългогодишен опит в частния сектор и в ръководенето на проекти. Била е съветник на министъра на здравеопазването. Досега е била член на Съвета на директорите и мениджър администрация и обществени поръчки във водеща фармацевтична компания.

Цанкова зае овакантения министерски пост след като в средата на март премиерът освободи предшественика й доц. Георги Йорданов.

Йорданов беше назначен на длъжността през декември миналата година, от квотата на БСП. Той отговаряше за дирекциите "Бюджет и финанси", "Защита на правата на пациентите" и "Опазване на общественото здраве и здравен контрол". В неговия ресор влизаха и дейностите, свързани с изпълнението на националните здравни програми и специализираните донорски програми. Под контрола на доцента бяха Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи, Националната експертна лекарска комисия, Националния център по радиобиология и радиационна защита, както и дейността на регионалните здравни инспекции. По-късно оглави пандемичния комитет, който трябваше да координира дейностите по противоепидемичните мерки. Мотиви за освобождаването му тогава не бяха съобщени.

 

Цялата новина: https://dnes.dir.bg/politika/naznachiha-nov-zam-ministar-na-zdraveopazvanetoПредишна ТЕЦ Марица 3 изпълни изискванията на РИОСВ-Хасково но централата още е спряна - готвят се протести   Следваща Ценко Чоков и жена му на съд за документни измами сключвали договори с мъртъвци
 
 
Сайт за SEO услуги: SEO услуги от SEO BG

Translation

Новините днес: RSS емисии