Нова търсачка на сайта - търсене с подсказки

Печат

Вчера, разглеждайки статистиките на сайта се загледах в статистиката за най-търсени думи и изрази. Това, че със сигурност много потребители пропускат много неща е нормално за един сайт от 100 хиляди страници! и че не може всичко да е еднакво видимо при такива огромни количества.

Е, вече ще можете да видите най-често търсените думи и изрази в сайта через новата търсачка, с която разполагаме. Точно над менютата горе е стандартното търсене, а до него линка за новата търсачка. Ако желаете можете да ползвате и директен линк към нея: Търсене в RSS новини

Търсачката е JavaScript базирана, за да се избегне изкушаването на определени потребители да отварят една и съща страница по десет-двадесет пъти за минута (имам си едни списъчета тук с IP адреси, не прекалявайте, ако не искате да бъдете баннати по IP адрес) .

Подсказките при търсене работят след първата въведена буква в търсачката. Подредени са не по азбучен ред, а по реалния брой на търсенията в сайта за определен израз за последните 3  месеца, като е премахнат спам-а и безсмислиците.

Подозирам, че скоро подредбата няма да е вече толкова точна, тъй като нашия сайт увеличи посещаемостта си четири пъти за последните 40 дни и да речем след още десет дни броя на търсенията ще е коренно различен, да не говорим за търсенията около Евро 2008 с всичките му вариации. Набират сили и се увеличават и търсенията на английски език, което е лесно предположимо и видимо и по TYXO брояча ни.

Въведените думи и изрази за подсказки в търсачката (взети от статистиката ни) ще бъдат обновявани месец за месец, за да имате поглед винаги върху най-актуалните търсения и интереси в сайта.

Търсенето извежда резултат за точната фраза, въведена при него и търсачаката е JavaScript базирана, за да ползва мощта на вашия компютър, а не на сървъра. 

Ако новите възможности не са ви харесали или мислите, че може да се направят по-добре, сега е момента да ме оплюете в коментарите :) 

Последна промяна ( Вторник, 10 Юни 2008 17:54 )