Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ започва блокада на македонския парламент - RSS новини


Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ започва блокада на македонския парламент

(0 гласа, оценка 0 от 5)


Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ започва блокада на македонския парламент. Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ започва блокада на македонския парламент Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ започва блокада на македонския парламент

От партията няма да спрат протеста, докато не получат дата за предсрочни избори

07:41 | 5 май 2022 | Редактор : Ива Капкова 2 1091 Снимка: Елза Тодорова, Dir.bg

След 10 май ВМРО-ДПМНЕ започва активна блокада на македонския парламент, реши Изпълнителният комитет на опозиционната партия, приемайки предложението на лидера си Християн Мицкоски, обяви след заседанието зам.-председателят Александър Николоски.

Македонският въпрос

По думите му страната е в национална катастрофа и такава стъпка е реакция на действията на правителството.

"Активната блокада ще продължи до постигане на споразумение за дата за парламентарните избори. Това са първите стъпки, а след това ще продължим да говорим за бъдещи действия, с всички възможни варианти и този път ще отидем докрай", заяви Николоски, цитиран от БТА.

Той призовава управляващите СДСМ и ДСИ да преразгледат поведението си и да приемат предложението на опозицията за лидерска среща, на която да бъде определена дата за предсрочни избори.

За избори от ВМРО-ДПМНЕ настояват отдавна, преди няколко дни Християн Мицкоски предложи на Димитър Ковачевски да проведат лидерска среща за определяне на дата за тях, но получи отказ.

Вчера стана ясно, че една от албанските партии БЕСА подкрепя идеята за блокиране на работата на парламента, което според ВМРО-ДПМНЕ означава да не бъдат гласувани предложените от управляващата коалиция законопроекти, с изключение на тези, които се отнасят до заплатите и пенсиите, но друга албанска партия - Алианс за албанците не подкрепя обявената инициатива.

Цялата новина: https://dnes.dir.bg/svyat/opozitsionnata-vmro-dpmne-zapochva-blokada-na-makedonskiya-parlamentПредишна Десетки хиляди протестиращи блокираха с бетоновози улиците в Ереван снимки/видео   Следваща Ако ЕС се откаже от руски петрол и газ ще сложи ли това край на войната в Украйна
 
 
Сайт за SEO услуги: SEO услуги от SEO BG

Translation

Новините днес: RSS емисии