Принудителен ъпдейт на Google Gadget и субдомейни - RSS новини
Вие сте тук:

Принудителен ъпдейт на Google Gadget и субдомейни

Е-мейл Печат ПДФ
Днес преживяхме принудителен ъпдейт на добавката ни за новини (Google Gadget) и на субдомейните, свързани с първоначалните RSS емисии.

Оказа се, че при местенето ни на по-мощен сървър преди месец, конфигурацията на субдомейните през CPanel е отказала. Най-интересното е, че никой от над 1000-та човека ползващи добавката (според Google Analytics) не беше пропищял нито тук, нито в Google, нито на сайта на 3D Web Studio , които я направиха още преди година и половина и я пренасочиха към нашия сайт преди два месеца.

Учудвам се, но българинът явно смята, че е нормално безплатните неща да нямат никаква поддръжка. На всичко отгоре се оказва, че Gadget-а не спира да работи видимо, а просто показва последните новини, докогато е работил безпроблемно. Какъв е тоя гугълски кеш, какво е това нещо само те си знаят - 20 дни от тогава според датата на новините които си стояха там.

Ако не се бях загледал в статистиката защо намаляха потребителите (докато работеше от нея идваха около 200 уникални на ден от 1000 абонирани) , можеше да не разбера още три месеца че има проблем.

Е, проблема вече е решен, абонатите на добавката междувременно са останали 273, но и тази цифра ме радва предвид това, че не е работила цели двадесет дни.

Като бонус направих ъпдейт на две от добавките, като добавих повече опции и типове новини. Bulgarian News вече извежда с две категории новини повече - Спорт и Бизнес

E-shop News вече извежда  също с две категории новини повече - Бижута и Компютри.

Всички Google Gadgets на нашия сайт 

Всички Google Gadgets на Български  

Последна промяна ( Петък, 13 Юни 2008 03:23 ) 
 
Сайт за SEO услуги: SEO услуги от SEO BG

Translation

Новините днес: RSS емисии