Русия забрани на японския премиер да влиза в страната - RSS новини


Русия забрани на японския премиер да влиза в страната

(0 гласа, оценка 0 от 5)


Русия забрани на японския премиер да влиза в страната. Русия забрани на японския премиер да влиза в страната Русия забрани на японския премиер да влиза в страната

Санкцията обхваща също така министрите на външните работи и на отбраната - Йошимаса Хаяши и Нобуо Киши

16:12 | 4 май 2022 | Редактор : Калин Каменов 42 2632 Снимка: БТА/AP

Русия забранява на премиера на Япония Фумио Кишида и на още 62 японски граждани да влизат в страната, съобщи днес руското министерство на външните работи, цитирано от ТАСС.

Русия - Украйна

"Правителството на Фумио Кишида води безпрецедентна антируска кампания и допуска неприемлива реторика по адрес на Руската федерация, в това число клевети и директни заплахи. Тя е подкрепена от обществени фигури, експерти и представители на министерството на външните работи на Япония, които изцяло застават на страната на Запада по отношение на нашата държава. Токио предприе и практически стъпки, които имат за цел да разрушат добросъседските връзки и нанесоха щети върху икономиката и международния авторитет на нашата страна", се казва в изявлението на руското външно министерство, предава БТА.

Досега Япония прие няколко пакета санкции срещу Русия във връзка с войната в Украйна.

Индивидуални санкции бяха наложени на над 500 руски граждани, сред които представители на държавното ръководство, чиновници и бизнесмени.

Освен това Япония замрази активите на редица руски банки - "Откритие", "Совкомбанк", ВТБ, ВЕБ (руската банка за развитие), "Русия", "Сбербанк" и "Алфа банк", а също и на 30 руски организации и компании.

Руското външно министерство посочи, че с оглед на това е взето решение да се наложи забрана за влизането в страната на 63 японски граждани. Освен премиера Фумио Кишида, в черния списък попадат главният секретар на правителството Хирокадзу Мацуно, министрите на външните работи и на отбраната, Йошимаса Хаяши и Нобуо Киши, както и редица други високопоставени представители на японските власти.

Цялата новина: https://dnes.dir.bg/svyat/rusiya-zabrani-na-yaponskiya-premier-da-vliza-v-stranataПредишна Кметският син нападнал и ранил полицай бе пуснат под домашен арест с електронна гривна   Следваща Задържаха избягалия от Враца затворник
 
 
Сайт за SEO услуги: SEO услуги от SEO BG

Translation

Новините днес: RSS емисии