Руският олигарх Алишер Усманов съди ЕС заради наложените му санкции - RSS новини


Руският олигарх Алишер Усманов съди ЕС заради наложените му санкции

(0 гласа, оценка 0 от 5)


Руският олигарх Алишер Усманов съди ЕС заради наложените му санкции. Руският олигарх Алишер Усманов съди ЕС заради наложените му санкции Руският олигарх Алишер Усманов съди ЕС заради наложените му санкции

Милиардерът вече е подал иск в Европейския съд, настоява за сваляне на ограниченията, докато трае съдебното дело

07:26 | 5 май 2022 | Редактор : Ива Капкова 33 3244 Снимка: Getty Images

Руският олигарх Алишер Усманов съди ЕС заради наложените му санкции в отговор на инвазията на Русия в Украйна.

Русия - Украйна

Милиардерът е подал иск в Европейския съд, с който оспорва включването си в санкционния списък на Европейския съюз. Това са потвърдили пред ТАСС от пресслужбата на съда.

"Искът на г-н Алишер Усманов срещу ЕС е подаден на 29 април. Ищецът настоява за отмяна на решението на съвета за въвеждането на ограничителни мерки спрямо него и за прекратяването на забранителните мерки до излизане на съдебното решение", са уточнили от пресслужбата на съда.

Датата на изслушването засега не е насрочена.

Европейският съвет включи Усманов наред с други руски бизнесмени, висши чиновници и хора от сферата на културата в черен списък, който, по мнението на Брюксел, способства за подриването на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, пише ТАСС.

На всички лица от списъка е забранено пътуване в рамките на ЕС, а техните активи на територията на съюза са замразени.

Луксозната 159-метрова яхта на олигарха беше "арестувана" от Германия още в първите дни на войната.

Виж още Германия конфискува 159-метровата яхта на олигарха Усманов

Активите на Усманов бяха замразени, а на самия него беше забранено да влиза във Великобритания. На британските граждани и компании е забранено да сключват каквито и да било бизнес сделки с него.

Съсобственикът на руския концерн USM Holdings заяви в началото на март, че вече не притежава имотите си във Великобритания, което може да спаси тези активи от удара, информира Би Би Си.

Би Би Си тогава разкри, че имение в Съри и къща в Лондон на стойност 82 млн. паунда, собственост на бившия съсобственик на британския футболун клуб "Арсенал", са прехвърлени на свързани с него фондове.

Това повдига въпроса доколко ефективни са санкциите, наложени на руски магнати, смятани за близки до Владимир Путин, сред които е и Усманов.

Британското правителство твърди, че Усманов е "загубил достъп до активи" във Великобритания. На 3 март, седмица след началото на войната, той беше включен в черния списък на руските бизнесмени.

Цялата новина: https://dnes.dir.bg/svyat/ruskiyat-oligarh-alisher-usmanov-sadi-es-zaradi-nalozhenite-mu-sanktsiiПредишна Държавният секретар на САЩ е заразен с коронавирус   Следваща Десетки хиляди протестиращи блокираха с бетоновози улиците в Ереван снимки/видео
 
 
Сайт за SEO услуги: SEO услуги от SEO BG

Translation

Новините днес: RSS емисии