Световните новини от англоговорящите сайтове преведени на български

Печат
Пуснахме експериментално раздел със Световните новини от англоговорящите сайтове преведени от изкуствения интелект на Google на български . Преводачът на Google е все още много далеч от съвършенството, но ако всеки от нас помогне малко, според мен до година ще върши чудесна работа. Достъп до услугата има от под-менюто вляво: Новини във блог формат >>> Светът на Български

Според доста хора, говорещи английски нашия сайт върши доста добра работа като онлайн четец на водещите новини от CNN.com CBSNews.com, MSNBC Sports, Google News и Yahoo News, тъй като сайтовете им са доста тежки и за да прочетете примерно десет новини на тях ще ви трябва доста време.

Страницата би била полезна за хора, които не разбират достатъчно английски език, а биха искали да прочетат водещите заглавия от най-големите англоговорящи новинарски сайтове.  Още по-полезно е това в области, където бързината е решаваща, като борсовата и валутна информация.

Всеки може да допринесе за по-добрия превод от английски на Български - когато задържите мишката над някой от текстовете се появява "Оригинален английски текст:" и още:

Предложете по-добър превод
Ако ви е направило впечатление някаква грешка или неточност в превода, предлагате по-добър. По този начин превода става все по-добър и не се съмнявайте че Google ще го направят нещо без което няма да можем да си представим интернет до няколко години. И на 70% коректно да превежда е предостатъчно за всеки да схване смисъла, а оттам - огромните нови възможности за сърфиране в интернет.
А сега въпросите конкретно за нашия сайт:
  • Бихте ли искали да го има този раздел и мислите ли ча е полезен - гласувайте в нашите анкети
  • Мислите ли, че е необходимо да бъдат опреснявани на по-малък период (в сайта да влизат по-често и повече такива новини на английски език, а оттам и възможността да ги четете бързо и на български)
  • Ако искате вашето мнение да бъде чуто, можете също да коментирате в коментарите отдолу
Тагове:

Подобни Rss новини:

Последна промяна ( Вторник, 20 Май 2008 15:22 )