Тимерманс Правителството взе много мъдри решения България няма да остане сама - RSS новини


Тимерманс Правителството взе много мъдри решения България няма да остане сама

(0 гласа, оценка 0 от 5)


Тимерманс: Правителството взе много мъдри решения, България няма да остане сама. Тимерманс: Правителството взе много мъдри решения, България няма да остане сама Тимерманс: Правителството взе много мъдри решения, България няма да остане сама

Според заместник-председателя на ЕК страната ни трябва да продължи да ограничава зависимостта си от синьо руско гориво

20:25 | 4 май 2022 | Редактор : Аделина Томова 93 6491 Снимка: "Булфото"

България може да разчита на помощта на Европейската комисия след спрените доставки от "Газпром". Това заяви заместник-председателят на комисията Франс Тимерманс за Bulgaria ON AIR.

Русия - Украйна

По думите му обаче страната ни трябва да продължи по поетия път на ограничаване на зависимостта на синьо гориво от Русия.

"Основната причина е, че договорите с "Газпром" изтичат съвсем скоро и в двете държави - Полша и България. Мисля, че България трябва да бъде подкрепена. Вече стана ясно, че Гърция е готово да осигури допълнителни доставки на газ. Цените са високи на всякъде. Такъв е животът за всички. Това, което трябва да направим, е на България да и се предостави достъп до по-евтин газ, да покажем солидарност. Ние няма да оставим България да се справя сама с проблемите си. Ще окажем пълна подкрепа, защото България го заслужава. Правителството им взе много мъдри решения и България няма да бъде оставена сама", изтъкна Тимерманс.

Цялата новина: https://dnes.dir.bg/politika/timermans-pravitelstvoto-vze-mnogo-madri-resheniya-balgariya-nyama-da-ostane-samaПредишна Руската православна църква разкритикува папа Франциск   Следваща КС образува дело за отмяна на решение на парламента за Агенция Пътна инфраструктура
 
 
Сайт за SEO услуги: SEO услуги от SEO BG

Translation

Новините днес: RSS емисии