Урсула фон дер Лайен предложи план за възстановяване на Украйна - RSS новини


Урсула фон дер Лайен предложи план за възстановяване на Украйна

(0 гласа, оценка 0 от 5)


Урсула фон дер Лайен предложи план за възстановяване на Украйна. Урсула фон дер Лайен предложи план за възстановяване на Украйна Урсула фон дер Лайен предложи план за възстановяване на Украйна

Брюксел налага санкции срещу руския патриарх Кирил във връзка с войната

13:26 | 4 май 2022 | Редактор : Калин Каменов 101 2998 Снимка: БТА

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи да се създаде пакет за възстановяване на Украйна, с който страната да се изгради наново след края на войната с Русия, предаде Ройтерс.

Русия - Украйна

"Този пакет трябва да доведе до огромни инвестиции, които да отговорят на нуждите и необходимите реформи", каза ръководителката на изпълнителния орган на ЕС пред Европейския парламент, след като предложи шестия пакет от санкции срещу Москва, допълва БТА.

Според дипломати предложените нови санкции включват и спиране на излъчването на руски държавни телевизии, сред които РТР "Планета" и "Русия 24", в европейския ефир, въпреки че Урсула фон дер Лайен не оповести подробности по този въпрос в изказването си пред европарламента.

Тя посочи, че пакетът за възстановяване на Украйна "ще прокара пътя към бъдещето на Украйна, което е в Европейския съюз".

Също така се разбра, че Европейската комисия предлага в рамките на шестия пакет ответни мерки във връзка с войната в Украйна да бъдат наложени санкции на патриарх Кирил, предстоятел на Руската православна църква. Това сочи документ, с който се запозна днес Франс прес, предаде агенцията.

Новият списък, който предстои да бъде одобрен от страните членки, включва 58 души, сред които са мнозина руски военни, а също така съпругата, дъщерята и един от синовете на говорителя на Кремъл - Дмитрий Песков. В него личи освен това името на Андрей Липов, шеф на Роскомнадзор - ведомството е федералният надзирател на телекомуникациите.

Санкциите предвиждат забрана за влизане в ЕС и замразяване на авоарите. Европейският черен списък съдържа вече над хиляда имена.

"Патриарх Кирил, отдавнашен съюзник на президента Владимир Путин, се е наредил сред основните поддръжници на руската военна агресия срещу Украйна", се подчертава в документа. Ръководителят на Руската православна църква, която обединява по нейни собствени данни близо 150 милиона вярващи по света, главно в Русия, произнася все по-често проповеди в подкрепа на кремълската офанзива в Украйна.

На 27 февруари той я определи като сражение със "силите на злото", опълчили се срещу историческото "единство" на Русия и Украйна.

Цялата новина: https://dnes.dir.bg/svyat/ursula-fon-der-layen-predlozhi-plan-za-vazstanovyavane-na-ukraynaПредишна Почина първият президент на независима Беларус подписал разпада на СССР   Следваща Прокуратурата задържа мъж ограбил 10 лева от малолетно момче
 
 
Сайт за SEO услуги: SEO услуги от SEO BG

Translation

Новините днес: RSS емисии