Шефът на Юбър се извини за коментара по случая Кашоги - rss-novini.net


Шефът на Юбър се извини за коментара по случая Кашоги

(0 гласа, оценка 0 от 5)


Шефът на Юбър се извини за коментара по случая "Кашоги". Шефът на Юбър се извини за коментара по случая "Кашоги" Шефът на Юбър се извини за коментара по случая "Кашоги"

Той нарекъл "грешка" ликвидирането на саудитския журналист, за което Рияд призна

21:38 | 11 ноември 2019 | Снимка: Shutterstock

Шефът на компанията Юбър Дара Хосровшахи се извини днес заради това, че в интервю нарекъл "грешка" убийството на саудитския журналист Джамал Кашоги. За престъплението отговорност пое Рияд, предадоха световните агенции.

Убийството на Кашоги

"Не може да има прошка или забравяне на случилото се с Джамал Кашоги и сбърках като нарекох това "грешка", написа в Туитър Хосровшахи.

"Казах нещо в момента, което не съм мислил. Нашите инвеститори знаят моята гледна точка от дълго време по този въпрос и съжалявам, че не бяха ясен в интервюто", допълни той, визирайки интервюто дадено за изданието "Аксиос".

Саудитска Арабия чрез своя суверен инвестиционен фонд е пети акционер в Юбър, а управителят на фонда Ясир ар Румаян е в административния съвет на компанията за споделен транспорт. Изявленията на шефа на Юбър предизвикаха гняв в САЩ, където Кашоги сътрудничеше на в. "Вашингтон пост" и където убийството му породи остри критики към саудитските власти, включително от страна на Конгреса.

"Мисля, че саудитското правителство каза, че е допуснало грешка", заяви в интервюто вчера Дара Хосровшахи.

"Това е една сериозна грешка, но ние също направихме грешки в самоуправляемите автомобили и все още се възстановяваме от тази грешка", заяви Хосровшахи, визирайки случая от март 2018 г., когато самоуправляема кола на Юбър уби пешеходка.

Интервюиращият припомни на шефа на Юбър, че става дума в единия случай за инцидент, а в другия за убийство, на което той отвърна:

"Мисля, че хората правят грешки и това не означава, че не може никога да им бъде простено".

После, коментирайки саудитските инвестиции в Юбър, той припомни, че в компания, излязла на борсата, може всеки да инвестира и нарече саудитците голям инвеститор. Излизането на Юбър на борсата е фиаско от гледна точка на акционерите, отбелязва Франс прес. Акциите на компанията са 27 долара едната, а при излизането на борсата стартираха по 42 долара. Юбър е продал 21 процента от дяловете си за около 547 милиона долара, показват данни, изнесени в петък.

Цялата новина: https://dnes.dir.bg/krimi/shefat-na-kompaniyata-yubar-se-izvini-za-komenra-po-sluchaya-kashogiПредишна Меркел и Путин искат специален статут за Донбас от Украйна   Следваща Ученик от Пловдив със световно признание по математика
 
 
Онлайн магазин за Велосипеди: Онлайн магазини за Велосипеди

Сайт за SEO услуги: SEO услуги

Translation

RSS емисии с новините от днес