Видове моторни масла и как да изберем подходящото такова - RSS новини
Вие сте тук:

Видове моторни масла и как да изберем подходящото такова

Видовете моторни масла и как да изберем подходящото масло?

Няма какво да се лъжем, автомобилът е една от вещите, които използваме почти всекидневно. Някои от нас дори и по-често. Това превозно средство е толкова наложено, че вече почти няма семейство, в което да липсва, някои дори разполага и с няколко такива. Но както всяка друга вещ, автомобилът има нужда от поддръжка, за да може да изпълнява своите функции правилно и да е безопасен на пътя. Днес ще поговорим за това какви моторни масла има и как да изберем подходящото такова.

моторни масла от Ауто Профи

Видове моторни масла:

Маслата най-общо казано могат да се разделят на двигателни и трансмисионни (такива за скоростна кутия). Двигателните масла служат за смазване на отделните компоненти в двигателя - а всички знаем, че двигателят на един автомобил е от изключителна важност да е в добро състояние. Трансмисионните масла смазват отделните части в трансмисията на колата като скоростна кутия, кормилно управление, диференциала и т.н. Те също имат огромна роля за правилното функциониране и безопасността на автомобила по пътя.

Всъщност, за да функционира добре и правилно автомобила има нужда както от единия вид масло, та а и от другият, без да се правят изключения по отношение на качеството. Колкото по-добро масло изберете толкова по-добре - ще удължите живота на двигателя и скоростната кутия, ще предотврати евентуални произшествия на пътя и ще се чувствате в безопасност по време на пътуване или шофиране.

Именно поради тази причина ви съветваме да избирате само качествени масла и да не се опитвате да спестите от тези разходи по автомобила. Огромно разнообразие от такива може да намерите в онлайн магазина Autoprofi.bg, където ви очакват и страхотни цени на масла на едни от най-популярните марки масла в света като Total, Motul, GM, Petronas и др. Така, че разгледайте предложенията им и направете своя перфектен избор за вашия автомобил.



Предишна Вземете гражданска отговорност за автомобила си на атрактивна цена
Последна промяна ( Вторник, 10 Януари 2023 13:20 ) 
 
Сайт за SEO услуги: SEO услуги от SEO BG

Translation

Новините днес: RSS емисии