Оpen source автомобилен дизайн? Вече да! - RSS новини

Оpen source автомобилен дизайн? Вече да!

The_Car
Всички сме свикнали с open source софтуера, обаче вероятно повечето от вас за пръв път чуват за open source автомобилен дизайн. Точно това е идеята на Riversimple – малка британска компания, поддържана от внука на Ferdinand Porsche – Sebastian Piech. На 16 юни в Лондон те ще демонстрират своя...

The_Car
Всички сме свикнали с open source софтуера, обаче вероятно повечето от вас за пръв път чуват за open source автомобилен дизайн. Точно това е идеята на Riversimple – малка британска компания, поддържана от внука на Ferdinand Porsche – Sebastian Piech. На 16 юни в Лондон те ще демонстрират своя малък градски автомобил, оборудван с водородна горивна клетка. Досега в процеса на създаване на новото мини са съдействали студенти и преподаватели от два университета – Oxford и Cranfield.

От тук нататък компанията смята да публикува плановете и да даде възможност проектът да бъде продължен от доброволци.

Какво се знае със сигурност вече: автомобилът е двуместен, теглото е 350 килограма, корпусът ще бъде изработен от фибровлакна. Горивната клетка ще има мощност само 6 kW / за сравнение при Honda Clarity горивната клетка има 100 kW мощност/; максимална скорост 80 км/ч; пробег до 320 километра с едно зареждане.

Освен това във всички колела ще има електрически мотори, а енергията ще се съхранява в комплект ултракондензатори, вместо в батерии.

Изключително интересна е схемата на продажби – предвижда се единствено лизинг за 20 години, в който влиза и цената на горивото за цялото това време. Тук доста хора се питат кой би искал да се върже с един автомобил за тъкъв дълъг период от време, но вероятно няма да липсват и ентусиасти. С този дълъг лизингов период компанията иска да убеди бъдещите си клиенти, че е сигурна в качеството и дългия живот на своя продукт, а не им пробутва еднодневка.

В момента се изработват първите 10 прототипа и Riversimple водят преговори с различни общини за стартиране на изграждането на подходяща инфраструктура за зареждане.

Очаква се в най-скоро време плановете да бъдат публикувани он-лайн, така че всички, които искат да погледнат как се създава автомобил, а защо не и дадат идеи, могат да ги намерят на адрес: 40fires.org

По материали от: autobloggreen

Още по темата:


Цялата Rss новина: Оpen source автомобилен дизайн? Вече да!


Предишна Столица на дизайна
Последна промяна ( Вторник, 16 Август 2011 10:57 ) 
 
Сайт за SEO услуги: SEO услуги от SEO BG

Translation

Новините днес: RSS емисии